Hoofdpagina

Uit Metadata PNB

'Welkom op de wiki voor metadata van de provincie Noord-Brabant '

Een wiki is een middel om informatie te delen met anderen. Deze wiki wil inzicht geven in de schat aan data die de provincie heeft. In deze wiki vind je de metadata van datasets van de provincie. Hiermee krijgt men inzicht in de beschikbaarheid van gegevens, aangevuld met informatie over de contactpersonen, kwaliteit en inhoud. Op dit moment is de wiki beperkt tot de geografische datasets.

Je kan op verschillende manieren zoeken. Door een woord in te tikken in het zoekvenster doorzoek je de hele wiki. Door achter een woord een * in te geven krijg je ook andere woorden die met hetzelfde woord beginnen.

Voorbeeld: platteland* geeft ook pagina's met het woord plattelandsontwikkeling, plattelandsvernieuwing, etc. in de tekst.

Andere mogelijkheid is via de trefwoordenlijst links in de balk. Kies een trefwoord uit de lijst, klik daarop en je ziet alle bronnen met dat trefwoord. Kies b.v. het trefwoord ganzen klik daar op en je ziet een overzicht van alle bronnen die hierover gaan.

Als je bronnenlijst kiest krijg je een alfabetisch overzicht van alle bronnen. Klik op een titel en je ziet de metadata.

Voor bestanden met huidige gemeentegrenzen in Noord-Brabant klik op Gemeentegrenzen in de navigatiebalk.